Страшни проблеми в Пловдивско, машините отказаха, а членове на комисии...

Общо 14 комисии в избирателни секции в областта работят в намален състав заради неявили се членове, уточниха още от 17 РИК

Няколко секции в Брезово и Карлово са минали изцяло на хартиено гласуване, заради аварирали машини, съобщиха за "Фокус" от 17 РИК. Случаите са изпратени до ЦИК.

Общо 14 комисии в избирателни секции в областта работят в намален състав заради неявили се членове, уточниха още от 17 РИК. Случаите са в четири секции в Асеновград, такива има още в Карлово, Родопи, Куклен и Стамболийски, пише "Фокус".

Машина е дефектирала и в 72-ра секция в район "Северен“ в Пловдив, съобщиха от 16 РИК. Там гласуването продължава изцяло с хартиени бюлетини. 

Пет са вече отказалите устройства, в пет от секциите в различни райони – 5 и 45 секции в "Централен", 72 в "Северен", 61 секция  в "Източен" и 59 в район "Южен", съобщи председателят на 16 РИК Калоян Сухоруков.  Дефектът, който машините дават е  неотпечатване на втора разписка, обясни той.  

В Пловдив също има неявили се членове на комисии – около 30-сет на брой. Те са били заменени. От тях 3-4-ма са председатели на комисии.