“Супергероят” Яне Янев срещу “партията кърмилница” БСП

Коментар в рубриката “Невероятно, но факт”, публикуван на сайта на БСП, разгневи партията Ред законност и справедливост, която изпрати изявление до медиите. В анонимния коментар Янев е определен като “супергерой” , който подобно на добрия от страшния филм, разгласява всякакви данни и факти, които не винаги отговарят на истината, но за сметка на това пък предизвикват вълнения в публичното пространство.

Журналисти чакат новини пред съда. Вместо прокурор, някак случайно, там се появява Яне Янев, който съобщава поредна информация, за да запълни челно място в медиите.
Разбира се, тези негови действия неслучайно съвпадат с наближаването на изборите. В опитите си да изпъкне депутатът използва стари рекламни трикове от типа „до дни ще ви дам скандални подробности по въпроса", пише още в коментара. Анонимният автор добавя, че “непроверените факти често се наричат клевети, а за клеветите също се ходи в съда”.
В отговор от партията на Яне Янев заклеймиха БСП, че остава вярна на дългогодишните си традиции да разпространява безименни позиции, коментари и прокламации, криейки се зад колективната (без)отговорност и да отрича по всевъзможни начини компрометиращи за нея факти. И да прехвърля проблемите, като ги приписва на всеки друг - на международното положение, Роналд Рейгън, метеорологичната обстановка, „лошите” от ЕС, а в конкретния случай - на Яне Янев , се казва още в съобщението на партията.
БСП очевидно е шокирана, как „невероятно, но факт” Яне Янев си позволява да съобщава за нарушаване на законите, за ощетяване на държавата в особено големи размери, за корупция и политически чадър над „брокерите”, за огромните митнически, данъчни, имотни и др. злоупотреби при нейното управление. А медиите от своя страна да информират обществото за това.
Разбираме, че не е учтиво, след като премиерът застава зад „всеки служител на НАП”, Янев да съобщава имена на служители, които са злоупотребявали или съдействали да бъдат източвани стотици милиони. Още по-конфузно е да се разбере при кого са отивали приходите от източваното ДДС. Особено, ако тези лица са членове на Висшия съвет на БСП и близки до ръководството на партията и президента, гневят се още от РЗС. Изразявайки съжаление за предизвиканите „неудобства” на БСП, Политическия съвет на партия РЗС уверява, че и занапред, при наличието на обществено значими факти от този род, ще продължи да информира българското общество за тях, тъй като можели да изразяват мнение извън “партията кърмилница”. /БЛИЦ