Общинските съветници в Карлово прекратиха мандата на председателя на Общинския съвет Николай Петков, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Пловдив.
Николай Петков заяви, че мотивите за решението са политически. Той е от квотата на ПП ГЕРБ, лидер на общинската организация на ГЕРБ и председател на ОбС от началото на настоящия мандат. По негови изчисления, подписката с искането за свалянето му е подписана от 11 общински съветници – 10 от БСП и 1 от партия „Зелена България“.

Решението бе взето по време на днешното редовно заседание на Общинския съвет. В началото на заседанието при обсъждане на дневния ред предложението бе огласено от общинския съветник Лъчезар Бакърджиев от политическа партия „Зелена България“, който се е включил в подписката за предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на ОбС Николай Петков. След дебатите с таен вот с 18 гласа „за“ прекратяване на правомощията, 14 „против“ и 1 недействителен Петков бе отстранен от председателското място. Основният аргумент за искането е недобро сработване между общински съвет и общинска администрация, което не е в интерес на граждани на община Карлово.

До избирането на нов председател длъжността ще изпълнява зам.-председателят от квотата на партия „Зелена България“ Христо Тахчиев. Общинският съвет в Карлово се състои от 33-ма общински съветници от 9 политически сили. /БЛИЦ