Светльо Витков отказа на БАСТА

Още не сме достигнали нивото да се борим със страха си като ходим овързани с подслушватели, пише в официалната позиция на "Глас народен"

Лидерът на "Глас народен" Светльо Витков отново отхвърли покана за присъединяване към друга политическа формация. След като отказа поканата на Меглена Кунева, партията му да се включи в Реформаторския блок, този път е отблъсната поканата от БАСТА.

&quot;Днес в офиса на &quot;Глас Народен&quot; получихме покана за присъствие на учредяването на партия БАСТА - Българи за алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията. Това е новата партия на първия &ldquo;смел&rdquo; отцепник от ГЕРБ - Мирослав Найденов. <br /> <br /> За да спазим протокола: Господа, сърдечно ви благодарим за поканата. Бихме искали да ви уведомим, че ние също се борим със страха и апатията, но явно още не сме достигнали нивото да се борим със страха си като ходим овързани с подслушватели на гости и до тоалетна. <br /> <br /> Всъщност, това ми напомня за приликата между българските партии и амебата &ndash; и двете се размножават чрез делене, имат постоянно променяща се форма и се придвижват посредством &bdquo;лъжливи крачка&rdquo;. Амеба идва от латинското наименование &bdquo;Амоеба&rdquo;. От своя страна то е близко до това, с което българските граждани обикновено наричат партиите. Разликата може да се открие в първите две срички и тя е, не &bdquo;Амо &rdquo;, а &bdquo;Да ги&hellip;&rdquo; <br /> <br /> Сещам се и за крилатата фраза на екс-министър Найденов за това, че козунаците излизат по-евтино ако си ги правим в къщи. Не можем да забравим и за подсечките с екс-премиера Борисов след наблюдение на демонстрация на бойни изкуства в Япония. Единствено не разбрахме защо обичта се превърна в омраза и естествен резултат ли е тази регистрация на новата му партия?! <br /> <br /> Все пак Амоеба, означава промяна! Това е и разликата между амебата и българските партии. Както се казва&hellip;учредявайте се!&quot;, пише в официалната позиция на &quot;Глас народен&quot;, публикувана във Фейсбук. <br />