От екипа на вицепремиера по управление на еврофондовете Меглена Плугчиева е освободен Свилен Колев, съветник в Политическия кабинет на заместник министър-председателя. Това съобщиха от пресофиса на Плугчиева.
Колев е един от двамата кандидати за заместник-изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие” – агенция САПАРД, които останаха да се борят за поста. Другият е Георги Желев. Двамата бяха пресяти от Управителния съвет на фонда от общо седем кандидати. 

Агенция БЛИЦ припомня, че според публикации в пресата от преди няколко дни съветникът на вицепремиера Меглена Плугчиева Свилен Колев е с най-големи шансове да бъде избран за шеф на САПАРД. По-рано Плугчиева обяви, че е приключил конкурсът и има избран човек, но не съобщи името му.

Свилен Колев е икономист, специализирал е областта на регионалната политика и реформите в селското стопанство. В периода 2000-2006 година е работил в Държавен фонд „Земеделие”, а от ноември 2006 година е ръководил сектор пазарни механизми – „Мляко”. От май 2008 година Свилен Колев е съветник по земеделие на вицепремиера Меглена Плугчиева. Владее руски, английски и немски език. /БЛИЦ