Светотатство в парламента по тъмна доба! Любен Дилов зловещо: Ще горим в ада!

Депутатите от протестърските партии отхвърлиха предложение за прекратяване на заседанието след 18.00, когато започна на Разпети Петък и продължиха с прекрояването на Изборния кодекс

След 11 часа работа по изборните текстове, депутатите отхвърлиха предложение за прекратяване на заседанието и продължиха с второто четене на промените в Изборния кодекс. По църковния закон от 18 часа вече е Разпети петък, посочи Любен Дилов-син и предложи пленарното заседание да бъде прекратено.

„Ще горим в ада. Нека прекратим“, каза Любен Дилов-син.

Заместник-председателят на Народното събрание Татяна Дончева, която в момента ръководи заседанието, първо отказа да подложи предложението на гласуване, тъй като преди няколко часа парламентът е решил да работи до изчерпване на дневния ред, но след възражения в залата го подложи на гласуване.

Преди това депутатите гласуваха, че данните от протокола от машинното гласуване се прибавят към данните от протокола на секционната избирателна комисия при въвеждането им в изчислителния пункт на районната избирателна комисия чрез прехвърляне от записващото техническо устройство.

Посочиха и лицата, които имат право да присъстват в районната избирателна комисия.Искането за прекратяване на заседанието беше отхвърлено и при прегласуването със 76 гласа "за", 97 "против" и 31 "въздържал се".