Нинова не е опитвала да се скрие. Днес или утре ще има официална пресконфереция на БСП, като има окончателни резултати. Това заяви в ефира на Нова тв политикът от левицата Георги Свиленски.

"Има безспорни факти, които никой не трябва да оспорва. В последните три вида избори ние постигаме ръст. Сега на местните избори, към сегашни данни – ние печелим в 34 общини на първи тур, в над 50 отиваме на балотаж", каза Свиленски.

"Към момента имаме 9 сигурни градове, в които отиваме на балотаж. Има и тенденция за още няколко града. Чакаме да видим какво ще се случи.
Мисля, че водим иначе само в Русе", каза той.

"Прави впечатление за София. ГЕРБ за първи път, откакто се явява на избори, отива на балотаж в столицата. Досега ГЕРБ печелеше безапелационно. Това показва, че гражданите на България искат промяна. Дали я виждат тази промяна в БСП или в друга партия, е друг въпрос. Важното е, че разбраха за какво говорим. Това е най-големият плюс от тези избори", смята Свиленски.

"В ромските секции в София са много доволни от управлението на ГЕРБ. Там има 97% подкрепа към районния кмет и към госпожа Фандъкова. Явно там ГЕРБ са работили много добре в тези квартали", коментира той.

"Къде другаде, коя друга партия има такава подкрепа някъде? Всеки българин трябва да излезе и да гласува на втори тур, за да неутрализира купения вот", призова Свиленски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!