Правосъдният министър Миглена Тачева се противопостави на евентуални бъдещи промени в наказателните закони. Това мнение правосъдният министър изрази на заседание в Министерски съвет по повод предложение за борбата с корупцията и злоупотребите.
Според Тачева няма яснота например дали са се увеличили престъпленията с подкуп.
Тя призова да се направи първо преглед на всички инстанции, след това да се правят промени. Според нея трябва да е ясно, че става дума за един механизъм, който не се изгражда от ден за ден. Тачева е убедена, че не трябва да се работи под натиск. Тя изтъкна като положителна страна, че вече има присъди за злоупотреби с европейски пари. Тачева обаче е на мнение, че ще минат още няколко години докато успеят да устроят съдии и прокурори поради малкия брой зали и многото магистрати. Тачева сметна, че заради показен арест не трябва да се нарушават правата на хората, за да не съдят те държавата на международни инстанции.
До 10 февруари ще е готов продукт, който ще има за цел да управлява евросредствата, похвали се вицепремиерът Меглена Плугчиева. / Милан Николов, БЛИЦ