"Разбиха офисите на НДПС на ул. "Антим І" №17 в столицата по разпореждане на областния управител Тодор Модев и в присъствието на ръководители от Държавната агенция по горите", оплака се пред БЛИЦ лидерът на НДПС Гюнер Тахир. На място били доведени около 40 хамали, които в присъствието на полицаи започнали да изнасят имуществото от офиса.
Половината от архива, компютри и техниката ги няма, каза още Тахир и допълни, че са се оплакали в Софийска районна прокуратура и в Административен съд - София.
Как се е стигнало до тези действия
НДПС се настанява в офиса през 2001 година с решение на Министерски съвет. Офисът им е предоставен  с договор до 10 май 2011 г., информира Тахир. С  решение на Министерския съвет от 2002 офисът на партията е трябвало да бъде предоставен на тогавашната Държавна агенция по горите по предложение на министъра на земеделието в този период Мехмед Дикме. "Тогава Ахмед Доган извика Дикме и му разпореди да ни отнемат офиса уж за горите", посочи Тахир. "Областен управител по това време бе Росен Димов, който е от неговото обкръжение", поясни той. 
Направени са значителни подобрения на офиса за близо 100 000 лева, каза още Тахир. Още през 2002 година решението на МС е било обжалвано от НДПС пред тричленен състав на ВАС,  който решава, че партията си е в правото, но петчленен състав на ВАС отсича, че НДПС трябва да напусне офиса. Това решение Тахир го свързва с натиск от Четин Казак към Константин Пенчев.  НДПС е обжалвало пред СРС, тъй като в офиса били направени значителни подобрения и партията трябвало да бъде обезщетена. СГС спира изваждането им от офиса, докато организацията не бъде обезщетена. 
Последното дело се е гледало на 25 октомври 2007 г. Все още сме в съдебна процедура и не може да се изпълнява решението на МС, което обжалваме, заяви Тахир.
Според него изваждането им по закон е трябвало да стане в 15-дневен срок, но от областната управа избързали, защото щели да се снабдят от съда с необходимите им документи, твърди Тахир. Нищожната заповед за извеждането им от офиса не им била връчена, а закачена на вратата на сградата на 17 февруари и "само два дни след това нахлули като хуни в офиса им". Стигна се дори до физическа саморазправа, макар и да имаше полицаи,  твърди Тахир. Тази вечер Тодор Модев може да се отчете на Доган, каза в заключение Тахир.
Калина Петрова, БЛИЦ