Таско Ерменков разкри фаворита на левицата за купувач на ЧЕЗ

Дали ще бъде завършена сделката за ЧЕЗ, зависи от компетентните органи Ако това беше просто покупка на мол или покупка на магазин, нямаше да има никакви проблеми. Това заяви в сутрешния блок на bTV депутатът от БСП Таско Ерменков.

„Не бих си помислил, че аз мога да си купя ЧЕЗ и мога да го управлявам“, каза той.
 
Ерменков беше запитан какви въпроси ще бъдат зададени на собственика на фирма „Инерком“ по време на изслушването ѝ в парламентарни комисии. Според него, няма смисъл тя бъде питана за опита ѝ в сферата. „Отговорът предварително е ясен, че познания и опит няма“, каза той и добави, че тя самата го е признала.
 
„Въпросът е откъде са парите. Има правото да дойде и да бъде изслушана като засегната страна. Мен не ме притеснява самата Гинка Върбакова, а това, че това става в България. Че това става по време на българското председателство“, заяви депутатът.
 
Ерменков директно заяви, че Борисов „е виновен за това, което става“.
 
„Сделката може да е финализирана, но не е финализирана, докато в България компетентните власти не се изкажат по чистотата на сделката“, посочи той.
 
„Скандално е, че държвата допуска хора, които въобще нямат понятие от електроснабдяване, да се занимават с тази жизненоважна дейност“, допълни той.
 
„Ние имаме един-единствен фаворит, който смятаме, че трябва да купи ЧЕЗ, и това е държавата“, категоричен беше Ерменков.