"Ще се състои среща на хора, които организаторите на срещата считат за леви. Една част от тях смятат, че е нужен нов ляв, левоцентристки политически субект, който да може да събере гласовете на хората с леви убеждения в изборите следващата година - парламентарни и местни", заяви лидерката на "Движение 21" Татяна Дончева по БНТ.

Нова парадигма, сериозна програма, започваща с образованието, здравеопазването и икономиката. Това според Дончева трябва да роди новият ляв политически проект, който трябва да включва както нови, така и познати участници.

"Смутните времена, в които се намираме, предполагат сериозни служби. Ние нямаме такива", коментира Татяна Дончева по повод проблемите в сигурността.

"От една страна ние не ставаме за Шенген, от друга страна трябва да им пазим границите с цената на живота на нашите полицаи", поясни тя.

По думите на Дончева органите на реда у нас се нуждаят от допълнително техническо оборудване. Според нея зачестелите напоследък полицейски гонки на автомобили с нелегални мигранти напомнят за необходимостта от шипове и ленти, с които да бъдат спирани тези превозни средства. Гонките на полицаите трябва да бъдат преосмислени, призова Татяна Дончева.

Относно разрива между бившите коалиционни партньори от "Продължаваме Промяната" и "БСП за България" тя коментира, че причината се съдържа във факта, че лидерът на левицата Корнелия Нинова обвинява втората политическа сила за спада в подкрепата на БСП.

"Тези хора много съзнателно по време на цялата предизборна кампания говориха за пенсии като доминанта за кампанията. Те би трябвало да са носители да са на новите икономически идеи, би трябвало в тяхно лице бизнесът да види едни модерно мислещи хора. В същото време те се мъчат да се наместят в лявото пространство и съвсем целенасочено се определят като левоцентристи. В техните възгледи няма нищо, което да прилича на ляво", каза още Дончева по отношение на ПП.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук