Факт е, че след тези години ГЕРБ едва ли ще получи друга подкрепа, освен своята собствена. Това заяви Татяна Дончева в ефира на БНТ.

"Нашата парламентарна група има министри и председатели за 2-3 кабинета. Е, това е в кръга на шегата, разбира се", заяви тя.

"Това е много труден парламент. Трябват ми няколко дни да преценя дали ще има изпълнители с достатъчна сръчност. Освен отговорност и жертвоготовност, трябва политическа сръчност и чувство за реалност. Ако има такива, традицията в България, че няма нищо по-трайно от временното, може да се окаже факт", каза още Дончева.

"Има прекалено малко хора, които са правили това упражнение или са го виждали. Ще ви кажа по-точно след няколко дни, защото искам да се ориентирам", добави тя. 

"Много е важно, ако някой иска да направи кабинет, който да издържи прилично време, да има сериозни хора. Представата за сериозни хора в България след тези 12 г. е много силно размита. Когато има критични условия, слабите изпълнители водят до краткосрочност до правителството, в което участват", заяви Дончева.

"Сега, когато хората си купят два нови костюма, те ще искат да ги поносят по-дълго време, дори и да са от партията на Слави", каза тя.