Татяна Дончева се изхвърли: Имаме министри и председатели за 2-3 кабинета

Много е важно, ако някой иска да направи кабинет, който да издържи прилично време, да има сериозни хора

Факт е, че след тези години ГЕРБ едва ли ще получи друга подкрепа, освен своята собствена. Това заяви Татяна Дончева в ефира на БНТ.

"Нашата парламентарна група има министри и председатели за 2-3 кабинета. Е, това е в кръга на шегата, разбира се", заяви тя.

"Това е много труден парламент. Трябват ми няколко дни да преценя дали ще има изпълнители с достатъчна сръчност. Освен отговорност и жертвоготовност, трябва политическа сръчност и чувство за реалност. Ако има такива, традицията в България, че няма нищо по-трайно от временното, може да се окаже факт", каза още Дончева.

"Има прекалено малко хора, които са правили това упражнение или са го виждали. Ще ви кажа по-точно след няколко дни, защото искам да се ориентирам", добави тя. 

"Много е важно, ако някой иска да направи кабинет, който да издържи прилично време, да има сериозни хора. Представата за сериозни хора в България след тези 12 г. е много силно размита. Когато има критични условия, слабите изпълнители водят до краткосрочност до правителството, в което участват", заяви Дончева.

"Сега, когато хората си купят два нови костюма, те ще искат да ги поносят по-дълго време, дори и да са от партията на Слави", каза тя.