Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще влезе в НС от 25 МИР, вместо от Варна. ЦИК одобри заявленията на 28 кандидати за депутати, които фигурират в две партийни листи. Решението на ЦИК бе одобрено единодушно с 14 гласа "за".

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС бе начело в Разград и втора в Русе. В крайна сметка е предпочела дунавския град.

Костадин Ангелов оглавяваше листите във Велико Търново и Варна. Той обаче влиза от Търново. Бившият спортен министър Красен Кралев пък фигурираше в листите във Варна и Русе (в морския град бе втори, а начело в дунавския - бел. р.). Той също като Атанасова е предпочел Русе.

Красимир Вълчев водеше листите на ГЕРБ-СДС в Стара Загора и Шумен. По-късно през деня стана ясно, че Вълчев ще влезе от Стара Загора , а на негово място от Шумен в НС ще попадне Илтер Садъков.

Така обаче с място в НС се разминава бившият икономически министър Лъчезар Борисов. Ако Красимир Вълчев бе избрал да е представител на Шумен, то Лъчезар Борисов - четвърти в Стара Загора - щеше да се сдобие с място в НС.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ също е избрал Шумен пред Кърджали, Халил Летифов пък Благоевград, вместо Стара Загора.

Йордан Цонев е решил да влезе от Пазарджик, където оглавяваше листата на ДПС за вота, а не от Благоевград, където бе втори. Така на негово място от Благоевград ще е Елхан Кълков.

Д-р Алексаднър Симидчиев от ДБ става депутат от София област, Антоанета Цонева влиза от 23 МИР, а съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов от 25 МИР в столицата.

Двамата от ИМВ са Мая Манолова и Николай Хаджигенов. Манолова бе начело в Благоевград и 23 МИР в София. Тя обаче е избрала да влезе от Благоевград. Хаджигенов пък е предпочел 25 МИР пред Пловдив град.

От ИТН имаше най-много кандидати в по две листи - цели 15.

Така Андрей Чорбанов е решил да влезе от 24 МИР в София, вместо от Велико Търново. На свой ред неговият колега Васил Георгиев е предпочел Русе за сметка на Кърджали.

Секретарят на ИТН Виктория Василева пък ще е представител на Кюстендил, а не на София област. Георги Георгиев е избрал Враца също пред София област, а Златомира Мострова от Бургас, вместо от Ямбол.

Бившата шефка на НС Ива Митева на свой ред е решила да заеме място от 24 МИР, вместо от Разград. Ивайло Христов ще е от Добрич, а не от Варна.

Ивайло Кючуков ще представлява 24 МИР в София, а не Стара Загора. Икономическият експерт на ИТН Любомир Каримански е решил да влезе от Ловеч, а не от Пазарджик. Синдикалистът Мика Зайкова на свой ред ще представлява Смолян, а не Хасково.

За сметка на това д-р Силви Петров пък е избрал да бъде депутат от Хасково пред Монтана.

Ивайло Вълчев е предпочел Бургас за сметка на Силистра, колегата му сценарист - Филип Санев - 25 МИР, в София, а не Варна, Станислав Балабанов на свой ред е предпочел Пазарджик, въпреки че водеше и в Перник, а Тошко Йорданов - Пловдив - град, пред Пловдив област.

Със същото решение ЦИК обяви за избрани следващите в листите.