Членовете на британското правителство смятат, че министър-председателят Тереза Мей възнамерява да подаде оставка това лято. Това пише The Sun, позовавайки се на източници от кабинета.

По информация на изданието, министрите са си направили този извод след „намеците, които лично Мей им е дала”. „Тя реши да се увери, че ще я смени правилния човек, защото няма да има право на глас, ако нещата стигнат до изгонването й”, цитира вестникът един от министрите.

В материала се отбелязва, че Мей смята да напусне поста си малко след края на сделката по Брекзит. Оставката на премиера, смятат авторите на статията, ще се разглежда от обществеността като начин да се предотврати идването на власт на бившия външен министър Борис Джонсън.

Припомняме, че по-рано Тереза Мей съобщи пред членовете на Консервативната партия, че гласуването на сделката за излизане на Великобритания от ЕС ще бъде на 13 февруари. Тя също така призова консерваторите да подкрепят поправката на Греъм Брейди, който предложи от споразумението да се изключи понятието „бекстоп” (режим на престоя на Северна Ирландия в състава на Митническия съюз на ЕС и общия европейски пазар след настъпването на преходния период на Брекзит).

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ