Бившият здравен министър проф. Радослав Гайдарски може да изгуби частната си болница във Видин. "Всичко ми взеха - и болницата, и тировете", казва известният хирург.
В момента проф. Гайдарски води съдебен спор със съдружника си Илия Йорданов, който бил бивш тираджия в СОМАТ.
Софийската градска прокуратура е извършила вчера проверка в клиниката след жалба на Йорданов, един от най-крупните бизнесмени във Видин сега, съобщaва в. "Поглед".
Иззети са финансови документи, за да се установи кой колко е инвестирал.
Де юре съдружници в "Роси" ООД, собственик на клиниката, са съпругите им Росица Гайдарска и Ваня Йорданова. Двамата работят по проекта от 1999 г. Клиниката отвори врати през 2008 г., разривът настъпил преди 2 месеца.
Тогава общото събрание на дружеството взема решение за увеличение на капитала с 2 млн. лв., които са вложени в ремонти и апаратура от фирмата на Йорданов "Фанти Г". Това води до промяна в дяловото участие и Йорданов става собственик на 60,7%, а проф. Гайдарски - на 39,3%. На същото събрание е взето решение Гайдарска да бъде освободена като управител. Проф. Гайдарски е обжалвал, но магистратите още не са се произнесли.
Йорданов пък е пратил 11 жалби до институции, включително до главния прокурор, премиера Сергей Станишев, Народното събрание, МВР и др. В тях твърди, че Гайдарски не е дал и 1 лв. в "Роси" ООД, въпреки че от дяловото му участие излиза, че притежава активи за над 5 млн. лв. /БЛИЦ