Точно в 9:00 часа Борисов ще има 10 минути, за да каже всичко за БГ европредседателството

Премиерът Бойко Борисов ще представи пред парламента постигнатото от страната ни по време на председателството на Съвета на Европейския съюз. Докладът му ще започне точно в 9:00 часа.

Реши се: Борисов ще има 10 минути, за да разкаже всичко за БГ европредседателството 

В рамките на 10 минути премиерът Бойко Борисов ще отчете постигнатото по време на българското европредседателство. Изказвания за същия период от време ще може да прави и всяка парламентарна група.

Депутатите ще имат право да поставят конкретни въпроси на министрите. Отношение ще могат да взимат и присъстващите в пленарна зала членове на Европейския парламент. Техните изказвания обаче ще са ограничени в рамките на 5 минути. Това са процедурните правила, които народните представители приеха в сряда.

По традиция, това не става без задължителната размяна на остри реплики между управляващите и опозицията. От БСП видяха в правилата опит за цензура. Причината е, че депутатите могат да задават въпроси, но не и да взимат отношение по получените отговори. Вносителят на правилата Данаил Кирилов отрече обвиненията и обясни, че е следвал утвърдена вече парламентарна практика, уточнява Канал 3. 

Миналата седмица премиерът Бойко Борисов представи пред евродепутатите в Страсбург резултатите от Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, както и основните приоритети на страната ни през последните шест месеца. А България получи редица похвали за начина, по който се е справила. Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер писа на страната ни „Отличен” и благодари на българския премиер Бойко Борисов и на екипа му за добре свършената работа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!