Тома Биков: Трябва да отидем на предсрочни парламентарни избори!

Денков и Петков казват - дайте сега да правим някакви неща, пък след три месеца ще видим. Ние няма как да участваме в такива екстравагантни ситуации, поясни депутатът от ГЕРБ-СДС

Никога не сме отказвали разговор, с когото и да е било. И сме били неудовлетоврени, когато определени формации са отказвали това. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков пред bTV.

Колегите от "Демократична България" подходиха сега с уважение, с едно нормално отношение и ние няма как да откажем такъв разговор, въпреки че преди около месец те отказаха да се срещнат с нас, за което в момента може би съжаляват, добави още депутатът от ГЕРБ-СДС.

Тези предложения, които направиха през последните дни, можеха да бъдат обсъдени и сега да сме в една коренно различна ситуация. Част от тези предложения, между другото, са писани от представители на ГЕРБ, поясни още Биков.

Дори сме готови да подкрепим тази декларация, но по никакъв начин не променяме решението си да не подкрепяме втори или трети мандат. Изборите, все пак, имат някакъв смисъл, но ние нямаме никаква гаранция какво ще се случи в следващите три месеца.

Денков и Петков казват - дайте сега да правим някакви неща, пък след три месеца ще видим. Ние няма как да участваме в такива екстравагантни ситуации!

Мисля, че избирателите дадоха своята ясна оценка за това, което беше излъчено в предишното правителство.

Не сме посочвали с кои хора искаме да говорим. Това по-скоро е знак, че ДБ има желание да води политически диалог не само с нас, а в ПП не виждат дори някакво желание за такова нещо.

Това да имаш мнение по определен въпрос, не те прави корумпиран. Това г-н Петков би трябвало да го разбере! И съм сигурен, че той не е чел нито един от тези закони, когато казва - който ги подкрепя, е корумпиран, и обратното. 

Имаме изгода от това България да се стабилизира и да излъчи едно стабилно управление, построено по правилата на политиката, каквото не е имало от три години. Трябва да отидем на предсрочни парламентарни избори!

Имаме 37 независими народни представители, което не създава условия за стабилно правителство. Положението няма да се промени, ако направим правителство за пет месеца, което после падне.