Томислав Дончев с ексклузивни подробности от кухнята на ГЕРБ след загубата, ето какво следва

Не е вярно, че е имало инфарктно заседание на партията, кръвното ми е нормално, заяви вицепремиерът

За мен това не е най-интересното - дали мерим резултат на кандидат или на партия. Да се поема отговорност и да се прави заявка, че ако не е ярко видимо доверието на българския избирател, ще се подава оставка. Това е прецедент. Това заяви в "Здравей, България" вицепремиерът Томислав Дончев по повод на резултатите от вчерашните избори.

"Това, че БСП стои зад генерал Радев, може да означава много, може да означава и нищо. Те все пак стояха и зад Орешарски. Тези избори още не сме ги загубили. Нищо не е приключило. Всичко зависи от начина на общуване с гражданите. Считам, че госпожа Цачева може да докаже, че тя е успешният кандидат". заяви Дончев.

"БСП и ДПС очевидно вече играят в един отбор. На хоризонта им са парламентарните избори. Интересно е кой е трети, понеже двете политически формации не стигат. Ще се опитват да направят нещо подобно като политически формат на кабинета, който успяха да сглобят през 2013 година", смята Дончев.

"Не вярвам в крепостния вот и това, че, ако някой каже, ходи и подкрепи този от името на нашата партия, ще се случи. Най-важни са тезите и общуването с гражданите", отново заяви вицепремиерът.

"Не е вярно, че е имало инфарктно заседание в ГЕРБ. Кръвното ми е нормално и съм далече от това състояние. Имаше дебат. Моята теза беше, че щом премиерът е дал такава заявка, той е длъжен да си спазва политиката. Колегата Горанов примерно имаше други аргументи - че тези избори не са фактор за доверието към правителството", заяви Дончев относно дебатите в щаба им дали премиерът да подаде оставка.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ РЕЗУЛТАТИ, КОМЕНТАРИ И АНАЛИЗИ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМА