Кажете ми кои в проектокабинета Габровски са кадри на БСП. Г-н Николаев, вие работили ли сте в друга телевизия? А човек на другата телевизия ли сте? Този въпрос зададе Томислав Дончев на водещият на Нова ТВ Виктор Николаев, където беше гост.

"Да, работил съм", отговори честно водещият, визирайки предишните си работодатели - БНТ и бТВ.

"Кажете ми сега и за кадрите на президента, че тази тема ми е много интересна. Поправете ме, ако греша, но Кирил Петков беше служебен министър на Президента и как се докарахме до там, че в момента това да се споменава като нещо лошо", недоумява той.

"Хората не са крепостни. Няма как да пресъздам разговорите, които съм водил с Габровски. Той ме е питал за съвети, но подбора на експерти е негов", категоричен е Дончев.

В коментар на свое интервю от 2021 г., в което той заявява, че експертно правителство е “заблуда” и “технология за подмяна”, Дончев каза, че застава зад думите си, като поясни:

"Експертното правителство е опасно, когато не се знае кой носи политическата отговорност.  Сега е ясно, че ГЕРБ носи тази отговорност. Аз се опасявам, че ако за 5-ти път отидем на изборите може да предозираме демокрацията", смята той.

"Ако човекът е само експерт, той не може да свърши никаква политическа работа. Вие какво си представяте, че Бойко Борисов се обажда на всеки от някъде да му казва какво да прави", попита Дончев.

"Ще има тест на политическа отговорност утре. Ако утре нямаме избрано правителство, на 62% пак отиваме на избори", смята политикът.

На въпрос дали в идеалния вариант за правителство Бойко Борисов е премиер, Дончев отговори: "Универсални герои няма. За мен идеалният вариант е този, който сме предложили в момента. Смисълът на това предложение е опит да излезем от този капан, в който сме се вкарали".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук