"Абсолютна политическа демонстрация за сплашване", така Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) и заместник-председател на партията, определи сигнала със заплаха за убийство на председателката на Народното събрание Ива Митева.

Бабата на Любомир, заплашил Митева със смърт, проговори! Сипе люти закани и куп признания


"Беше демонстрация, защото в сигнала заплахата е за убийство на Ива Митева и на майка ѝ - с името на майка ѝ и с изречението: "Знам къде живее", коментира пред БНР той.

По думите му Митева в момента е охранявана от Националната служба за охрана (НСО), но е била притеснена за майка си.

"Освен демонстрация за сплашване, имаше и намек колко е важно НСО да вардят роднини на разни хора, един куп министри, бивши шефове и т.н.", каза още Йорданов.

По думите му е имало прекалено много съвпадения.

"Два дни подред се занимавахме с НСО и веднага сигнал за убийство срещу Ива Митева. След това - чета и аз от медиите. Доколкото знам ГДБОП разследваха, най-вероятно те са го задържали, прокуратурата се правеше както винаги на нещо странно, твърдейки, че няма сигнал.

Не знам какъв е този човек... Не мисля, че някой се е напил и го е направил, изпратил е имейл със заплаха", добави той.

Горещи разкрития за мъжа, заплашил Митева със смърт

Йорданов заяви категорично, че до края на следващата седмица парламентът ще извърши актуализация на държавния бюджет.

"Ако правилно съм разбрал това, което каза вчера президента Румен Радев, той няма да бърза да разпусне Народното събрание (НС), за да може да се приеме актуализацията на бюджета и още два закона - за НСО и за изваждане на бюрото за защита на свидетели, което сега е под шапката на главния прокурор.

Радев с извънредни думи за изборите и политическия проект на Петков и Василев ВИДЕО

Що се отнася до съдебната реформа - за спецсъдилищата, дано да стане, защото вчера БСП, ДПС и ГЕРБ практически саботираха заседанието на парламентарната правна комисия и там изоставаме с дни.

Ако президентът иска и това да мине, ще трябва да остави НС да поработи още малко. Не става дума за незаконно удължаване на живота на това събрание, а става дума за изпълнение на някои искания на гражданското общество", каза още Йорданов.

Той обаче хвърли и голяма политическа бомба! По думите му Татяна Дончева от "Изправи се БГ! Ние идваме" (ИБГНИ) е предлагала половин милион лева, за да разцепи групата на "Има такъв народ". Като желанието й било да привлече хора като шефката на парламента Ива Митева и енергийния експерт Иван Хиновски.

Дончева направила предложението си в офиса на човек, чието име Йорданов не спомена. "От офиса обаче имало записи на камери, а човекът щял да се яви на детектор на лъжата, за да потвърди историята", заяви зам.-шефът на партията на Слави Трифонов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!