С Пламен Николов работим от 3 години и половина. Знаете, че след референдума направихме нещо като събеседване с хора с качества, които има какво да предложат на страната. Голяма част от колегите журналисти в момента не разсъждават в перспектива, а именно там се появиха много качествени хора. Това каза съпредседателят на ИТН Тошко Йорданов пред Нова тв. 

"Той е изключително образован. Ако стане министър-председател, няма да берем срам на въпроса имате ли кафе да се отговаря "тук имам Сахер". Комуникативен е и е разбран човек. С него може да се води диалог. Не е брутален и не слуша само себе си. Той е мениджър на тази американска фирма, а преди това е бил във фирма за продажба на автомобили. Той идва от реалния бизнес и има разлика между него и чиновник, който раздава заплати", обясни Йорданов.  

Той припомни, че в сегашния служебен кабинет има хора, които идват от частния бизнес.

"От къде трябва да идва човек, който да вземе държавен пост? От държавната администрация, без да е имал един работен ден ли", попита Йорданов. 

"Кажете ми кой политик в последните 30 години е дошъл с опит. В политиката трябва да влязат нормални, морални хора, с качества и да разбират от дейностите. Имате фирма и трябва някой да координира дейността. Пламен е депутат във втори парламент. Всеки един български гражданин по Конституция може да изпълнява тази длъжност, стига да има висше образование и да бъде избран", каза той. 

"Как трябва да изглежда един политик? Да излезе от политическо училище ли? Какъв опит има Борисов? От сикаджия пожарникар до премиер. Имали сме достатъчно време да се уверим в качествата на Пламен Николов. Асен Василев се появи като фойерверка. Имаше обществени настроения към него и другия министър. Ние полицейска организация ли сме, за да проверяваме хората", допълни той. 

"Вчера какво наблюдавахме? Журналистите обявиха, че ще обявим една кандидатура, написаха се компромати, бил женен, жена му била от БСП. Вина ли е, че сме номинирали Асен Василев? Когато журналистите нарочат някого го разкостват, дори с неща, които няма, а в случая с Асен Василев, вината се хвърля върху нас, защото не сме го проверили. 

Човекът има бизнес минало, което не е добро. Христо Иванов си позволи да ни казва кой да сложим като министър. Той не е наш министър. Не казвам, че президентът се е справил зле. Служебният му кабинет е прекрасен и той не е ченге по душа. Всеки допуска грешки. Може и ние да допуснем и да сложим някой, който не е достатъчно читав. Ще се поправим", каза Йорданов. 

"Получи се пренатягане, но след разговорите светнаха едни червени лампи. Имало е съдебна експертиза, след която той е искал извън съдебно споразумение. Колегите от bTV бяха направили проверка, съветвам ви да го направите и вие. Знаех, че е направил същия номер и е предал кода на китайското правителство. В крайна сметка, те са били тези, които са го съдили", разкри Тошко Йорданов по повод скандала с делата в чужбина на служебния министър Асен Василев.