Доста странна ситуация се разигра в Народното събрание (НС). БЛИЦ припомня, че днес парламентът трябва да гласува подадената оставка от депутата от „Има такъв народ“ (ИТН) Виктория Василева. Точката е заложена като първа в седмичната проектопрограма.вас може би е било шокиращо. Но има и една трета група от хора, за които не е нито едно от двете. И това са хората, които ме познават“.

Това обаче провокира председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов да се хване за главата и за малко не се разплака, заради раздялата с кадъра на ИТН.

„Винаги съм се ръководила от убеждението си, че политика се прави с ум и сърце, а не с лакти, зъби и нокти. И ако липсата на ум може да бъде компенсирана по един или друг начин, то липсата на сърце – никога.

Благодаря на всички, които се отнасяха към мен с уважение, разбиране и колегиалност. Ще имате и Вие моето уважение. Това, което искам със сигурно да знаете, че това решение съм го взела сама с пълното съзнание за това, което правя.

Ще е хубаво, ако веднъж завинаги разберем, че това, което ни прави успешни хора – не само полиците, е когато забравим „Аз“, а започнем да говорим с „Ние“.

Заради това днес не Ви казвам „Сбогом“, защото казвам „Сбогом“ единствено и само на собствените си илюзии“, заяви Василев.

След думите й залата започна да ръкопляска, а единствените, които не го направиха и бяха с посърнали лица бяха Тошко Йорданов и Станислав Балабанов.

Все пак след това Йорданов се качи на парламентарната трибуна и заяви следното:

„Аз също искам да изкажа благодарност към г-жа Виктория Василев за работата и времето, в което бяхме заедно. Тя показа, че в парламентарната ни група хората са свободни и няма някаква казарма, в която всеки, който мисли различно бива разстрелван – неща, които бяха казани от други хора по този повод.

Василева постъпва достойно, напускайки НС, за разлика от едни други, които постъпиха не толкова мъжки, колкото тя“.

В края на краищата прекратиха пълномощията на Виктория Василева, депутат от парламентарната група на "Има такъв народ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!