Тошко Йорданов се появи в студиото на "Лице в лице" по bTV с нова прическа - гола глава.

"Честита прическа - това знак на солидарност към Петър Илиев ли е?", запита го моментално водещата Мария Цънцарова.

"Всеки, който си направи труда да погледне назад историята на "Шоуто на Слави", може да разбере какво е посланието на тази прическа. Това си е мое решение. Мога да се шегувам много. За мен крие послание. Нека си говорим за нещо по-сериозно от моята глава. Подстригал съм си косата, защото това съм решил. Има интернет, има чичко гугъл, ще видите защо", заяви Йорданов. 

БЛИЦ припомня, че преди 11 години хората седмица след излъчването на скандалното шоу „Хъшове” то беше свалено от ефира на БНТ. В знак на протест Слави, Любен Диков и всички сценаристи на „Хъшове” се подстригаха нула номер. Мястото бе ларгото между Министерски съвет и Президентството.

Акцията се казваше „хъшовете се привеждат във вид, удобен за властта”. Косите бяха събрани в две калъфки за възглавници и хората на Трифонов се опитаха да ги оставят на правителстовото на Костов и президента Петър Стоянов.

Тогава имаше и яростни сражения между поддръжници на „Хъшове” и противници. Имаше полиция.
 


"ИБГНИ извършиха предателство. Манолова отнасяше благословии от протестиращите лятото. Тяхното е предателство. Това, което ние заявихме и го изпратихме на ДБ, "Изправи се там... какво беше" и БСП. Имаше съдебна реформа, озаптяване на главния прокурор, фискални политики и всичко, което трябва да направи кабинета", заяви той. 

По думите му тези неща ще се случат в следващ парламент. "Една от партиите на протеста, ДБ все пак още не са взели решение, предаде исканията на народа и блокира целия процес", каза Йорданов.

"БСП казаха, че няма да ни подкрепят, ако не изтеглим Петър Илиев. Ние няма да го изтеглим", категоричен е той.

"Единственото окончателно е на титаните на морала - Дончева, Манолова и Хаджигенов. Той беше готов да се жертва за министър. Манолова и Дончева са две дами с прекрасно комунистическо минало. Благодарение на тях сводниците получават по-малки присъди. Това са "прекрасни морални авторите", добави той.

"Как би реагирал нормален човек, когато започват да му унищожават кариерата с лъжи. Я си представете как две седмици се говори, че вие сте палава телевизия, която е бутната в политиката, защото прави услуги. Хипотетично си говорим", каза той.

Цънцарова не се поддаде на провокацията: „Дайте по фактите, нали не бяхте по хипотезите“.

„Петър Илиев е ценен за нас. Той не е член на партията, но работи с нас от времето на референдума. Той бе юридическото ни рамо тогава. Той има адвокатска кантора“, каза Йорданов.

„Ако той стане вицепремиер ще излезе от участието си в юридическата си кантора. Това не е фирма, която строи пътища или участва в обществени поръчки“, каза той.

"Вкарвате мръсен подтекст на нещо, което не е мръсно", обвини той Цънцарова относно въпросите й почетното консулство на Петър Илиев на Барбадос.

Той я подкани тя да намери едно действие на Петър Илиев, което да е минало закона и той да е извършил.

"Татяна Дончева трудно може да мине за морален капацитет. Тя казва много лъжи, особено по наш адрес. Тя да говори за друг човек, защото нещо й говори в главата", каза Йорданов.

С него в студиото бе и депутатът от партията Станислав Балабанов.

"Петър Илиев бе по-емоционален и агресивен, но той е човек, който има семейство, морал и достойнство. Защо се шуми обаче само срещу него? Защото ние им дадохме баницата", смята Балабанов.

Той запита защо не се говори за новото назначение на Асен Василев. "Той е един крадец на интелектуална собственост", отсече той.

Цънцарова се опита да насочи разговора отново към кабинета, предлаган от ИТН, но и двамата й гости опитаха да върнат темата за Петков, Василев и ГЕРБ. 

Депутатите обаче продължиха да обвиняват Асен Василев и да говорят за него и съдебното му споразумение от преди години.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!