БЛИЦ припомня, че по-рано днес стана ясно, че парламентът ще проведе извънредно заседание в четвъртък от 9 часа. Това пише на сайта на Народното събрание (НС).

"Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на парламента на 13 август 2020 г., четвъртък, от 9.00 часа. Разпореждането за свикване на заседанието е на основание чл. 78, т. 2 от Конституцията на Република България и чл. 46, ал. 2 и 3 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание", уточниха от правителствената информационна служба.

Заседанието ще се проведе в пленарната зала в сградата на Народното събрание на пл. „Народно събрание“ № 2.

Като първа точка в четвъртък е записан Проект на решение за внасяне на законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г. с оглед необходимите мерки за преодоляване на кризата от пандемията на Covid-19. Вносители са Корнелия Нинова и група народни представители.

Втора точка на извънредното заседание ще бъде изслушване по чл. 113 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание на министър-председателя Бойко Борисов и на министъра на вътрешните работи Христо Теризийски за насилието, упражнено върху граждани и журналисти по време на Националната конференция на ПП ГЕРБ, проведена на 5 август 2020 г. в гр. София, Тех Парк. Вносители са Корнелия Нинова и група народни представители.  

БЛИЦ припомня, че днес премиерът Бойко Борисов каза, че "до 2-3 дни ще вземе тежки решения"

Дали именно на извънредното заседание на НС министър-председателят ще обяви "тежките" си решения и какви ще са те все още не е ясно.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!