Това ли са двете причини Радев да не уволни Пламен Узунов с дебелия плик

Лицемерие и двоен стандарт е да повтаряш като балалайка колко корумпиран е този или онзи, докато се правиш на улав за твоя човек, посочва още той

Политологът доц. Стойчо Стойчев написа критичен коментар по повод гръмналия скандал за среща между президентския секретар Пламен Узунов и бившият митничар Петко Петков, на която първият получава "личен подарък". Ето какво пише доц. Стойчев в личния си фейсбук профил:

Наясно съм, че за ориенталския манталитет е съвършено непонятно, но уреждането на трансплантации от високопоставени политически лица е корупционна практика.

Радев с причудлив коментар за скандала с дебелия плик за Узунов - пак Борисов е виновен

Получаването, срещу услуга, на стоки като ром и пури е подкупничество (размерът на подкупа няма значение, цената всеки сам си я определя). Секретарите на президента са с ранг на министри, ползват коли на НСО, пътуват с дипломатически паспорти и принадлежат към високия ешелон на властта.

Пламен Узунов тежи като воденичен камък на президента в репутационно отношение. Отказът на Радев да се занимава с този проблем показва, че или Узунов е поставен от по-голям началник в президентството, или върши тия работи от името и в полза на самия президент.

Проява на елементарно човешко лицемерие и двоен стандарт е да повтаряш като балалайка колко корумпиран е този или онзи, докато се правиш на улав за твоя човек. Високият рейтинг е до време, а много политици вече плакаха…