Това са министрите в кабинета на Росен Желязков!

Оценявайки нашата отговорност искам д ви информирам, че в изпълнение на Указ 165, поде Росен Желязков при държавния глава

Във връзка с ваше писмо парламентарната група на ГЕРБ-СДС взе решение нашият кандидат за премиер да бъде Росен Желязков, анонсира лидерът на формацията Бойко Борисов на държавния глава. Представители на партията пристигнаха при Румен Радев, за да вземат папката за съставяне на правителство. 

При президента се появиха Бойко Борисов, Томислав Дочнев, Росен Желязков и Рая Назарян. До тях неотлъчно бе и пиарът на формацията Никола Николов.

Румен Радев връчи проучвателен мандат за съставяне на кабинет на Росен Желязков.

"Това е голяма отговорност и изпитание, предвид конфигурацията в парламента, както и въздържането на множеството български граждани да вземат участие в изборите", каза той.

"Ще са необходими системни усилия за защита на обществения интерес. Конституцията определя 7-дневен срок за реализация на мандата. Желая успех", пожела държавният глава.

"Благодаря ви! Оценявайки нашата отговорност, искам да Ви информирам, че в изпълнение на Указ 165, Ви представям структура и състав на Министерски съвет. Ето го и него", поде Желязков:

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!