Третият мандат: Манолова подсети Радев, че топката вече е при него, но се умилква и на Слави

Готови сме за разговори с ИТН, с ДБ и БСП дали е възможно сформирането на експертно правителство от професионалисти за един обозрим период, добави тя

Поели сме ангажимент към хората от протестите, че ще има правителство на промяната, което ще демонтира едноличния модел на Борисов и ще се заеме със съдебната реформа. Това заяви в Благоевград председателят на парламентарната група на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова.

По думите й тези сложни задачи могат да бъдат направени от министри с безспорна професионална и гражданска биография.

"Не смятаме, че предложените министри отговарят на този висок стандарт, който гражданите очакват. Освен това, настоявахме за подписване на споразумение с ясни ангажименти и ясна, публично заявена и подписана гаранция, че правителството няма да бъде образно казано, параван за задкулисни игри", допълни тя.

"Няма никаква диалогичност и никакъв ясен ангажимент, че ДПС и ГЕРБ ще бъдат трайно изолирани от властта и управлението. Поради това нашата ПГ взе решението, че няма да подкрепи кабинет, предложен от ИТН", добави Манолова.

"Нека да мине гласуването утре, в което всяка партия ще се дислоцира къде стои. Вече топката е при президента - на кого ще връчи мандата", каза още Манолова, преди да се разбере че гласуване няма да има, тъй като ИТН се отказаха да внасят проектокабинета за гласуване.

"Готови сме за разговори с ИТН, с ДБ и БСП дали е възможно сформирането на експертно правителство от професионалисти за един обозрим период. Още на 13 юли ние казахме, че решението е служебният кабинет и служебните министри, които българските граждани одобряват, да бъдат в основата на едно експертно или техническо правителство.

Рано е да се каже дали ще имаме избори 2 в 1. Това, което е добре за гражданите, е да има истински разговор между ИТН, ДБ, ИБГН и БСП, партньорски разговор, в който националният интерес да бъде на преден план.

Става дума за партньорски консултации, за разговори, в които няма опити за доминация и налагане на ултиматуми", уточни тя и добави, че от формацията остават с протегната ръка и партньорски добри чувства и към ИТН, и към ДБ.