Лидерът на „Има такъв народ” (ИТН) Слави Трифонов, който по-рано днес се срещна със студенти в Пловдив, и разбули една от най-големите мистерии за себе си, отново започна да шикалкави. За пореден път той не отговори на въпроса от коя точно институция би носил отговорност за хората.

Както БЛИЦ съобщи, когато шоуменът обяви в профила си във Фейсбук, че няма да бъде става депутат, защото може да носи отговорност от друга институция, той така и не уточни коя е тя.

На срещата му със студенти в Пловдив млад мъж му зададе въпроса, но той отново започна да шикалкави. „Има институция изпълнителна власт, тя се нарича Министерски съвет (МС). Има институция на президента. Освен Народното събрание (НС) има още две.

Отговорността, която мога да нося, не е задължително да е от парламента. Не си представих как се кандидатирам и после казвам с някакви думи, че няма да стана депутат.

Аз си нося отговорността, независимо от това дали съм депутат, или не. Дали хората ще го приемат, ще стане ясно.

Има още неща, които очаквам да се случат. В зависимост от това как се случат, аз ще реша. Има неща, които би следвало и би трябвало да се случат, за да взема твърдо решение и аз ще взема твърдо решение. Когато съм готов, тогава ще бъда достатъчно откровен.

Царя каза: „Научете се да бъдете господари на мълчанието, а не на говоренето”. Приказки зная как да използвам”, подчерта той.

Слави използва финт на Радев! Ще се промъкне тайно през...

„Трябва животът тук да е по-добър, за да могат хората да се върнат в  България. Тези, които тук се наричат бизнесмени, са мутри, които използват думата „бизнес”, за да извършват престъпления.

Сложно е, но все отнякъде трябва да се започне. Другият вариант е да се махнеш от страната или да седиш в България и да си траеш. Все отнякъде трябва да се почне. Ако хората не го осъзнават, то няма да се случи.

Една птичка пролет не прави. Трябва да го искат всички хора, или огромната част от хората. Иначе политиката ще продължи да бъде мръсна дума. Ако хората искат, това ще се случи”, коментира още Трифонов пред полупразната зала.

„Нормалният министър-председател на един премиер е да прави всичко възможно, за да си върши работата. Това с джипката е демонстрация.

Премиерът на една държава трябва да няма нищо общо с образа на този, който ни управляваше 10 години. Той трябва да е завършил престижен университет, да знае езици, да бъде образован, ерудит и професионалист, да има необходимия морал... Не трябва да се движи с джипка с буркани”, подчерта той.

„Освен че правим телевизионни продукти, сме имали и каузи. Това е нормално, особено във времето, в което се появихме. В един момент те станаха по-важни от другото. Другото с каузите започна да става все по-зле.

Последният договор, който ми предложиха, бе да си съобщавам гостите и да казвам какви въпроси ще му задам. Бил съм партньор...
Разбрахме, че нещо не е наред. След като е нормално в БНТ, което не е нормално, е стигнало и до частните медии.

Натъжих се и си казах, че трябва да направим нещо. Трябваше или да се пенсионираме, или да започнем нещо друго. Цената, която ще платя и която ще платим, си струва, защото е свързана с принципи.

Няма значение дали ми викат чалгар, или не – те не разбират. Не разбират смисъла на тази. Свободата е по-важна от всичко останало. Благодарение на нея можеш да правиш музика.

По-важно е да постигнем това, което трябва да бъде изчегъртано, затова съм предприел този ход. Дали съм прав, времето ще покаже”, посочи той.

В хода на разговора стана ясно, че на срещата все пак присъства журналист, въпреки че бе предварително обявено, че тя е само за студенти.

„Аз съм репортер, но имам и имам студентска книжка”, каза той пред микрофона. А когато попита около кого ИТН биха се обединили за премиер, ако спечелят изборите, Трифонов заяви, че това ще е „този, който е точно обратното на предишния премиер. Човек, който няма нищо общо с него. Който изглежда по начин, че няма да се срамуваме, когато застане до чуждестранните лидери.

Този човек има имена, но няма да ти ги кажа. Като му дойде времето, тогава ще ти го кажа. Не са минали изборите, има много неясноти... Има много неясноти. Когато се изчистят, тогава всичко ще стане ясно”, заяви той.

„Това, което прави сегашното правителство, е похвално то се опитва да се справи с цялото блато, което създаде ГЕРБ. И това трябва да продължи да се прави. Най-важното е да има възмездие.

Това, че съдебната система е независима, не означава, че над нея не стои парламентът. Ако парламентът изкове необходимите закони, те ще повлияят и на правосъдието, и на корупцията”, подчерта Трифонов.

Попитан готова ли е ИТН да бъде първа политическа сила, той даде категоричен отговор „Да”.
 
„Как е възможно да тръгнем да правим нещо толкова отговорно и важно, и отговорът да е условен? Ако човек не е готов за подобна отговорност, изобщо не трябва да се захваща! Преди да започнем да правим това като политически проект, сме се подготвили.  

Готов съм за всичко, което ще се случи, да понеса цялата отговорност за него”, подчерта шоуменът политик.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!