Трима полицаи са пострадали днес пред столичното Пето РПУ, съобщават от пресцентъра на МВР. Двама от тях са ударени с дръжките на знамена.
Пред районното управление се събраха симпатизанти на партия “Атака” след задържането на четирима младежи и 15-годишно момиче. Две пиратки са били хвърлени срещу полицейския кордон, но те не са причинили наранявания на служителите на реда. Младежите бяха отведени в районното полицейско управление днес след обяд. У тях са намерени верига, парчета арматурно желязо, пригодени като палки, нож и карабинери за алпийски въжета, които могат да служат като бокс. След като е установена самоличността им и са снети обяснения за носените опасни предмети, петимата са освободени около 19 часа днес. Случаят е докладван на дежурния прокурор в Софийската районна прокуратура, допълват от МВР.

Както БЛИЦ съобщи, над сто симпатизанти на Атака се събраха пред сградата на Пето РПУ в столицата, където бяха отведени за разпит петима членове на партията, включително евродепутатът Димитър Стоянов. Лидерът на партията Волен Сидеров също пристигна на протеста. Сидеров настоя да бъдат уволнени и санкционирани полицаите, които по думите му са арестували и били активистите на "Атака". На полицаите, охраняващи управлението, бяха раздадени каски, за предпазване от хвърляните срещу тях камъни. Протестиращите скандираха "Митко", "Волен", "Мафия", "Атака". Депутатът Павел Шопов съобщи, че се е обадил на министъра на вътрешните работи Михаил Миков да дойде на мястото на протеста и да поеме отговорността си. /БЛИЦ