Стана известна информацията как преди няколко години президентът на САЩ Доналд Тръмп реагира на съобщение от своите асистенти за пропуснато обаждане от Владимир Путин.

Както следва от книгата: "Тръмп и неговите генерали: Цената на хаоса" от американския журналист Питър Берген, през 2017 г. по време на среща с американския лидер Тереза Мей, ръководителят на британския кабинет попита Тръмп дали говори с Путин, пише pogled.info

След отрицателен отговор от президента на САЩ, тогавашният съветник по националната сигурност Майкъл Флин се наведе и каза, че Владимир Путин се обади преди няколко дни, но екипът на Тръмп „не можа да го включи в графика“.

Според Берген, главата на Белия дом бил много разстроен и порицал съветника си: Шегуваш ли се, Владимир Путин се опита да ми се обади и не го свързахте? Какво, по дяволите, си мислите?

След това Тръмп нарече руския си колега „единственият човек в света, който може да унищожи“ Съединените щати и по-късно отново напомни на екипа си за допуснатата грешка:

Какви бикове сте? Как е възможно Путин да ми се обади, но вие да не ме свързвате? Не знам какво правите вие!?

Сега можем да предположим, че причината за по-нататъшното уволнение на Флин от поста съветник беше не само обвинения в отношения с руския посланик Сергей Кисляк, но и тази мудност, за която Берген писа.