Трудно уловим феномен ще разтърси НС, ако се случи това

Подобно нещо буквално за дни може да порасне до степен, в която може да стане голяма политическа сила - поясни Димитър Ганев

По-голям оптимист съм изборите да са за след 20-и октомври - това заяви анализаторът от Изследователски център "Тренд" Димитър Ганев.

"Струва ми се, че има един фактор, който ще способства за съставянето на нов кабинет и той е свързан с това, че вероятно целият елит, цялата партийна система, ръководителите на тези партии трябва да са осъзнали, че ако не се състави кабинет, може да има колапс на цялата партийна система и изведнъж те от познати системни партии с определени партийни ядра може да се окажат просто маргинални формации в следващото Народно събрание", каза Ганев, цитиран от БНР.

По думите му поредно несъставяне на кабинет означава електорална умора, непрекъснато търсене от гражданите на алтернатива и все по-голям вакуум: 

""Величие" е феномен, който много трудно може да бъде уловен - той расте като гъба, буквално за минути, не защото е показал някакви различни послания и позиции. Това е феномен, който показа всъщност колко е мощно търсенето на политическа алтернатива.

Подобен тип феномен в следващи месеци буквално за дни може да порасне до степен, в която може да стане голяма политическа сила. Има такова настроение в момента, има такова търсене", поясни той.