Амбицията на правителството е Законопроектът за противодействие на корупцията да бъде приет до края на тази законодателна сесия. Това каза министърът на правосъдието Цецка Цачева по време на обсъждането на Проекта за Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество в Народното събрание, предаде агенция „Фокус“.
 „С този закон се стремим да изпълним препоръката от Доклада по Механизма за сътрудничество и проверка да се предложи приемането на нова нормативна уредба, с която да се създаде ефективен орган за борба с корупцията“, заяви тя. „Законопроектът бе изработен от работна група с широк състав, взето е мнението на магистрати, неправителствени организации и експерти в тази област“, обясни министър Цачева.
 

„Целта на днешната среща е отново да се чуят позициите на представителите на различни институции, за да бъдем максимално близо до варианта, в който ще бъде внесен в Министерски съвет и предложен на вниманието на народните представители“, посочи тя. „Интересът е изключително голям, българското общество очаква финализиране на този процес“, заяви Цецка Цачева.