"Царска" особа ще съветва Герджиков!

Бившата социална министърка по времето на НДСВ Христина Христова стана съветник по социалната политика

Бившата социална министърка по времето на НДСВ Христина Христова стана съветник по социалната политика на служебния премиер Огнян Герджиков, твърди "24 часа". Христова, която бе обсъждана за министър в служебния кабинет до последните часове преди обявяването му, бе изместена за поста от Гълъб Донев.

От днес тя отново ще работи с Герджиков по темите за социалния диалог и минималната работна заплата.

През 2009 г. Христова наследи цар Симеон на лидерския пост в НДСВ. Тя остана начело на партията до 2013 г. Беше депутат от НДСВ в 40-ото НС, след което наблюдател в Европарламента и временен евродепутат от 1 януари 2007 г. до провеждането на първите редовни избори за ЕП у нас.

След оттеглянето си от активната политика се върна университета - този път в СУ "Св. Кл. Охридски", и в неправителствения сектор. Създаде гражданска организация с нестопанска цел в обществена полза - Институт за семейна политика, с която се опитва да помогне експертно в България да се прави семейна политика като основа на демографската политика, да работят за утвърждаване на семейните ценности и в подкрепа на семейства с проблеми.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!