Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски се оглежда за верен човек, на когото неофициално да повери ръководството на партията, съобщава в. "Труд" в утрешния си брой.

Между кандидатите са Минчо Спасов , двамата царски заместници в НДСВ -Марина Дикова и Милен Велчев, бившите министри Долорес Арсенова и Антон Станков. Причината, поради която Симеон си търсел формален заместник е предстоящата тежка предизборна кампания. "Царят е твърде уморен, угрижен и умислен, пък и ние доста го разочаровахме с постоянните си кавги и простотиите в групата", коментира жълти избраници. "През последните няколко месеца НДСВ не е в кондиция, далеч е от добрата си форма , а ние само се дърлим кой ще е в следващите парламентарни листи. Трябва ни енергичен човек , който да е на "ти" партийната работа" , трябва да познава и обикаля структурите, но и да работи за привличането на нови симпатизанти , говореха депутати в кулоарите на парламента.
От партийната централа се чуло, че Симеон държал бъдещият му наместник да е познато лице, което хората да свързват с НДСВ, а не тепърва да се налага името му. По тази причина на "Врабча" 23 има хора, които зорко отмятат кой влиза и кой иззлиза в кабинета на Симеон , за да научат в аванс кой ще е бъдещият и.д. цар. Спасов, Дикова, Велчев, Арсенова и Станков попаднаха сред заподозрените фаворити на Симеон. Никой обаче не е сигурен дали срещите им са били с него самия, или са идвали на инструктаж при секретарката му Мия Мореро. В НДСВ са вдигнали ръце от нея, а в партийната централа вече и викат "шефката". Мореро в комбина с главсека на партията Илчо Дуганов нонстоп спрускала команди от името на царя, за които той изобщо не подозирал, че е издавал. /БЛИЦ