Любо, ти каза един куп лъжи. Кога беше крайния срок за зелената сделка с ЕС, вбеси се Тошко Йорданов зам.-председател на партията "Има такъв народ" по повод изказванията на Любен Дилов - син в "Панорама" по БНТ.

"Нямаше идиот , който да очаква този парламент да просъществува".

"Мажоритарните избори ще се направят, но трябва да се знаят хората по улици и по номера къде са. Това не може да стане за един месец. Ние още преди изборите заявихме с кого няма да правим коалиция. Тия избори не бяха честни. Ходил съм и съм снимал какво се случва. Не се изказвай не подготвен, Любо.", продължи да се пали Йорданов.

"Крайно време е партиите да започнат да правят това, което са казвали. Ние коалиции с партии от статуквото няма да правим, пак го казвам. Любо, от тъпи смешки няма нужда.", каза още той.

"Любо, ти направи коалиция с всички. Спомни си, че ние напуснахме Гергьовден, защото ти тръгна да правиш коалиция със СДС без да се съгласуваш с нас," припомни сценаристът.

"Като входираме листите, ще видите дали Трифонов ще бъде кандидат за депутат. Ние трябва да изчегъртаме цялата мръсотия, която наговориха в ГЕРБ. Пилето отиде да защитава ГЕРБ и им разказа играта.", каза той.

"Слави не взима решенията еднолично. Хората - 3.5 млн. стоят зад нас, а не олигарси. Кой е тоя олигарх. Никой не стои зад Трифонов.", категоричен е Йорданов.

"Служебното правителство първо трябва да свърши някои неща, после да тръгнем да даваме оценки. Поне 15 дни да минат, за да се види на къде отиват нещата. Ние не сме редили кабинета и не участваме в тия мазни игри. Единия лев субсидия можеше да се направи с едно гласуване.", каза той.

"В България имаше хаотични мерки по повод коронавируса и това доведе до безумна финансова криза", категоризира сценаристът.

Дилов и Йорданов не спираха да се прекъсват и да си говорят на малки и умалителни имена. "Млъкни малко бе, пич", възкликна Йорданов.

"Ако обичаш не ми говори така, питаш ме въпрос и ти отговарям, най-малкото, защото съм по възрастен от теб", отвърна Дилов.

"Добре, г-н Дилов, така по-добре ли е," заяде се един от лидерите на ИТН.

Двамата се скараха подкрепили ли са наистина ГЕРБ идеята им субсидията за партиите да стане 1 лв. на действителен глас. А водещият Бойко Василев му се наложи да напомня, че въпросите задава той.

Защо не дойдохте да кажете - дайте ни 40 гласа, за да влезе. Така се прави в политиката. 25 човека от ГЕРБ го подкрепиха, каза Дилов.

Това, че само 25 човека се съобразиха с исканията на българските граждани, не е нещо, за което вашата партия трябва да се хвали, отвърна Йорданов.

От вас и ГЕРБ нищо не искам, настоя Йорданов.