Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов призова премиера Сергей Станишев да провери дали ДАНС покровителства сенчести фигури с прякори Цайса и Марадона. Това стана по време на икономическия форум "Развитие на България в условията на глобалната финансова и икономическа криза", съобщи Дарик радио.
Според Цветанов в момента в митническите среди се говори за възраждането на контрабандата от Турция, Македония и Сърбия. От своя страна премиерът Сергей Станишев беше категоричен, че всички сигнали се проверяват. Скоро ще бъде проведена и среща с ръководството на Агенция „Митници”, а в петък ще бъде срещата между ДАНС, приходната агенция, финансовия министър Пламен Орешарски и премиера Сергей Станишев.
По време на икономическия форум представители на бизнеса изразиха опасения за увеличаване на сенчестия сектор в условията на финансова криза. Ако това се случи легалния бизнес няма да бъде конкурентоспособен, смятат още от бранша. Сред предложенията, които направиха представители на бизнеса бе и единен софтуер на НАП и НОИ. /БЛИЦ