Аз ще направя политически проект. Това обяви бившият втори в ГЕРБ и бивша дясна ръка на премиера Цветан Цветанов.

Проектът ще е на нови основи, но ще отстрани грешките, които досега е допускал. Крайно време е да надскочим прехода, изтъкна той и обеща да даде шанс на младите, образовани и хората с експертиза. В момента се обсъжда името на партията, каза Цветанов. До септември ще се събере инициативният комитет. Искам да дам шанс на всички знаещи и можещи, обеща той.

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов се съмнява в искрените пожелания на Бойко Борисов към него за бъдещия му политически проект.

Той каза, че отношенията му с премиера били "никакви". Поздравили се за Цветница за именния ден на Цветанов.

Върнал жеста на премиера за рождения му ден, но Бойко Борисов не му вдигнал. В ГЕРБ отсъствало това, което било в началото - енергия и доверие.

Непоследователност и хаос вижда Цветанов в управлението. За пример той посочи създаването на държавни бензиностанции.

Пазарният принцип трябва да бъде налице, според него. Той е против закона за МВР за създаване на паралелно НСО в МВР.

Критиките към него от бившите му съпартийци идвали от хора, които само търсели партийна реализация. Болка изпитвал Цветан Цветанов към случващото се в ГЕРБ.

България отсъствала от стратегическите дебати на международната сцена, според него. Всичко било съсредоточено към личните рейтинги. Той получил сериозна подкрепа за напускането на ГЕРБ.

За снимките в спалнята на Борисов, Цветанов коментира, че това е нелепо. „Не мога да си го обясня. Смятате ли, че имам този достъп до спалнята.

Съдя от човешките си и морални ценности, в спалнята вкъщи влизаме аз и съпругата ми и нашите деца, няма друг който да влезе необезпокояван от охраната, която има долу.

Нямам такива записи, всички които ме познават, знаят, че нямам компрометиращи записи срещу Борисов. Записите и всички снимки са отвратително нещо, това показва политическата култура“, посочи Цветанов.