Разбирам каква ще е кампанията на БСП - неистини, фалшиви новини и неприлични квалификации.  Това заяви в студиото на "Още от деня" зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Страната ни е в първата тройка на икономически ръст, ние сме като остров на стабилност в региона и всички можем да си направим съпоставка с това, което беше преди 2 години, когато имахме над 4% дефицит. 

"Страната ни беше с невъзможност да усвояваме европейски средства и от времето на първото управление на ГЕРБ тези пари вече влизат в страната. Нека да имаме историческа памет, страната ни беше давана за пример в партньорството със службите. В момента също сме остров на стабилност. За първи път от 2008 година имаме излишък и то въпреки тежката финансова криза", заяви Цветанов.

"Показваме ефективност и когато говорим как да променим системата, ние предлагаме това, което над 2,5 милиона българи дадоха знак. Искат мажоритарна система, ще я имат. Вярвам в тези граждани и решението им", каза той.

Според Цветанов най-силното качество на демокрацията са изборите и възможността да се допитваш до народа. "В политиката съм не защото съм учил за такъв, а заради стечение на обстоятелствата, но избирателите са тези, които са ми дали възможност да бъда политик", добави той.