Ахмед Емин беше напрегнат,  разсеян, не ме слушаше - това разказва за последната си среща с Ахмед Емин в деня на неговото самоубийство министърът на земеделието и храните Валери Цветанов в интервю за утрешния брой на в. "Труд". 
"Аз се качих горе ( на Беловодски път б.р.). Отидох при Доган да обсъждаме някои актуални проблеми, да му кажа как вървят нещата в аграрното министерство. Беше някъде към 15-15.30 часа. Срещнах го ( бел. ред. Емин),  той беше там в ресторанта, разхождаше се. И се видяхме, седнахме. Попита: "Как си, какво правиш", викам му: "Имам проблеми тук в министерството". А той вика: "Гледайте да не притеснявате шефа, да не го притеснявате“. Видях го, беше така някак си много притеснен, разсеян. Казахме си "довиждане". И аз си тръгнах", разказва Цветанов.  "Беше човек с невероятно чувство за хумор. Умерен, отговорен. Винаги съм разчитал, че когато не мога да стигне до шефа, като му кажа на него, може да разчитам, че проблемът ще търси някакво решение, ще бъде намерено", допълва министърът. 
"Винаги съм го усещал като някаква опора, като човек, с който мога отговорно да поставя проблемите и да търся тяхното решение", казва Цветанов. "Нямам никакво логично обяснение за случилото се", категоричен е Валери Цветанов. /БЛИЦ