Ахмен Емин беше разсеян последния път, когато го видях, а това не беше типично за него, обясни земеделският министър Валери Цветанов, който е видял началника на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган малко преди смъртта му.
По бТВ Цветанов каза, че на 17 октомври, когато се самоуби Емин, той е отишъл в резиденцията на Доган в Бояна, за да разговаря с него по проблеми в министерството. Там случайно видях Амед Емин към 15 - 15,30 ч. , казах му за какво съм дошъл, а той ми отговори – гледайте да се справите, сега има много работа тук, разказа Цветанов. Той допълни, че след това си е тръгнал и когато е пристигнал в министерството, началникът на кабинета му е съобщил, че Емин е мъртъв.
Цветанов посочи, че е познавал Ахмед Емин от 7, 8, 10 години. Той беше почтен, спокоен, улегнал, свестен човек, последния път беше някак си разсеян, обикновено ме слушаше внимателно, а тогава не беше така, това не беше типично за Емин. Той не седеше, разхождаше, когато аз седнах на масата, той дойде и седна при мен, обясни още Цветанов. Той информира, че е дал показания като свидетел, но нарече абсурдни твърденията, че са му вземани отпечатъци. Трябва да има срам и грях от хората, какви са тия приказки, възмути се той.
Цветанов нарече абсурдни и твърденията, че Емин е искал пари от министрите от квотата на ДПС, които да внасят в партията. /БЛИЦ