Председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов се замечта за големи успехи на идните избори. Той си предрече „спечелени избори“ на местния вот. 

Цветанов дори си пожела на 3-4 места да стигне до балотаж.

„Междуличностните нападки между Президентството и кабинета провокират да няма диалог по същество за изборите“, каза Цветанов в сутрешния блок на БНТ и допълни:

„Това ще са първите парламентарни избори, които ще провеждат ГЕРБ. Заради това смятам, че бе по-разумно да се даде допълнителна гаранция за вота“.

„Когато вече не сте в ГЕРБ се съмнявате по начина, по който се провеждат изборите. Когато бяхте втори в партията нямахте съмнения, а сега –да. Защо?“, попита го водещата Христина Христова.

„Предишните избори не бяха правени от ГЕРБ, а от служебен кабинет. Сега няма да е така.

ГЕРБ до момента често е печелила и губила избори“, каза Цветанов, визирайки победата на Радев на президентските избори, надделявайки над кандидатурата на ГЕРБ.

„Докато бяхте в ГЕРБ казвахте, че всичко бе добре, а щом го напуснахте започнахте да твърдите, че има задкулисни договорки и т.н.“, отново го подхвана водещата.

„Това, което правих и правя е да бъдем реалната алтернатива“, промърмори Цветанов.

„Отцепване, разклащане и кражба на хора от ГЕРБ. Това ли се опитвате да направите сега, взимайки хора, които са били от структурите на ГЕРБ дълги години, но сега са с вас?“, попита още Христина Христова.

„Всичко е въпрос на лична преценка на хората“, промълви Цветанов.

„Всичко напомня на лична битка с Бойко Борисов. Бяхте най-близкия му човек, а сега постъпвате така с него...“, продължи тя.

„Глупости. Аз съм коректен човек и давам всичко за каузата“, каза Цветанов.

„Твърдите, че е имало различни договорки в ГЕРБ още години преди да напуснете. Тогава защо чак след скандала с апартамента ви се оттеглихте от ГЕРБ. Защото предстоят изборите, заради това сега ги казвате, така ли?

Защо не казахте всички тези неща още тогава – когато сте ги разбрали“, продължи водещата на БНТ.

„Аз съм ги казал на Борисов“, опита се да се оправдае отново в заключение Цветанов.