Българското правителство трябва да понесе отговорността за спрените пари от Европейските фондове и да се съобразява с тези, които го избират. Избиратели трябва да дадат своята оценка и ако те са съгласни с мотивите в нашата подписка, то това ще бъде най-доброто за отрезвяването и приземяването на високомерието, което демонстрират управляващите. Това заяви лидерът на партия ГЕРБ Цветан Цветанов при полагането на подписа си върху националната протестна подписка под формата на „заповед за уволнение” на правителството в Русе, организирана от ГЕРБ, СДС и ДСБ.
Българското правителство с азиатско-ориенталското си управление ни отдалечава от европейските ценности, които са най-добри за развитието на страната ни, заяви председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Надявам се, че премиерът Станишев след като получи препис от заповедта, ще се съобрази с мнението на българските избиратели, ще подаде оставка и ще насрочи предсрочни парламентарни избори.
Няма как правителството да навакса за няколко месеца това, което пропусна през последните три години, смята Цветанов. Избрахме да протестираме с химикалки, а не със сопи, защото не искаме хаос в страната. Не искаме и правителството да ни води към хаос и висока инфлация, което се случва винаги, когато БСП ни управлява, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. Днешната дата бе избрана не случайно, каза още Цветанов. Ние искаме да обединим всички граждани, които имат своите европейски ценности като приоритет за развитието на страната ни. /БЛИЦ