"Не смятам, че трябва да бъдем толкова остри и толкова сърдити за това, което се случва и се прави. Прогнозата, която съм дал 2 седмици преди изборната кампания за местните избори, се препокри 100%. ГЕРБ е печелившият в тези избори, но със сериозно отстъпление от областните центрове, защото 6 са загубени.

БСП има съответният прираст, който те констатираха и той е факт. И ДПС бяха най-организираната партия, която си провеждаше изборите в смесените региони" Така председателят на Евро-антлантическия център за сигурност Цветан Цветанов коментира резултатите от местните избори пред Би Ти Ви.

"Има определен страх в партията (ГЕРБ) и не всеки може да изрази своето мнение. Когато няма диалог, се получават такива резултати. Смятам, че премиерът не трябва да се сърди, когато чува различно мнение. Аз искам да му помогна в тази посока, защото бива подвеждан ежедневно от това, което му се съобщава", обясни той.

"Ние сме като щрауса. Забиваме главата сив пясъка, но проблемите остават. Ако премиерът даде възможност на редовните членове да говорят, той няма да бъде подвеждан. Защото му се дават едни числа и той казва, да, но всъщност те не са такива. Не трябва да се подвежда премиера", посочи той.

Цветанов посочи, че сам си е тръгнал от партията. "Това е формалният повод, който беше намерен, но има и други причини, които ме накараха да го направя. Аз все още съм редови член на партията.", посочи той.

Той отрече твърденията, че ще прави партия. "Спекулация е, че ще правя партия", посочи Цветанов и допълни, че в момента се е концентрирал в развитието на Черноморския район.