„Имам само пропуск за парламента, но по мое искане ще бъда заличен като нещатен сътрудник“, с тези думи зам-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира спекулации за завръщането му в парламента.

Блиц припомня, че по-рано днес пък премиерът Бойко Борисов, който бе в Брюксел, отряза Цветанов за нова служба в парламента с думите „Глупост, не е редно!“.

Ето какво написа Цветанов в личния си фейсбук профил (публикуваме думите му без редакторска намеса):

„Във връзка с различни спекулации за завръщането ми в парламента „през задния вход“ искам да направя следните уточнения:

След подаването на оставката ми като народен представител и гласуването й от парламента на 29 март 2019 г., веднага съм върнал по съответните правила картата си на народен представител. За да мога да влизам в сградата на Народното събрание, когато се налага да направя различни срещи с представители на други парламентарни групи или с народни представители от ГЕРБ, от Народното събрание ми беше издаден пропуск на нещатен сътрудник към ПГ на ГЕРБ. Държа да подчертая, че този пропуск осигурява единствено достъп до сградата на Народното събрание и издаването му категорично не е обвързано нито с подписване на договор, нито с получаването на възнаграждения. Издаването на такъв пропуск е в съответствие с вътрешната нормативна уредба за осигуряване на допуск до сградата на парламента на политически лица от всички политически партии и по никакъв начин не означава „връщане в българския парламент през задния вход“, както за мен, така и за всеки един, който има издаден пропуск от различните парламентарни групи.

Борисов отряза Цветанов за нова служба в парламента: Глупост, не е редно! 

Тъй като винаги използвам централния вход на всички институции, в които влизам, и за да ограничим всички спекулации и погрешни интерпретации с внушения, разговарях с колегите от ПГ на ГЕРБ и по мое искане ще бъда заличен като нещатен сътрудник.

В момента имам изключително напрегнат график от срещи със структурите на ГЕРБ в цялата страна и не смятам да хабя енергията си за друго“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!