Цветанов разкри дали ГЕРБ ще се коалира за президентския вот

Ще участваме самостоятелно на изборите, защото носим отговорност, заяви зам.-председателят на партията

"Партия ГЕРБ е сред малкото с реален политически живот и идентичност. Затова ще участваме в самостоятелно в президентския вот. Разчитаме на широка подкрепа от българските избиратели.". Това каза пред медиите в Плевен зам.-председателят на партията Цветан Цветанов.

"Това, че издигаме наш кандидат, означава, че сме партия, която носи отговорност. А и искаме да знаем при евентуален балотаж кои искат да подкрепят една силна кандидатура, която би излъчила партията ни", обясни Цветанов, съобщи „24 часа”.
 
"Президентът обединител е този, който има необходимия натрупан опит, авторитет и е доказал, че може да работи в интерес на обществото. Нужно е да има авторитет и пред българската армия, защото президентът е главнокомандващ", допълни Цветанов.
 
Той описа председателя на парламента Цецка Цачева като изключително ерудирана и всеотдайна като човек. "Нормално е с такива качества тя да бъде обсъждана за кандидат президент. Цачева обаче единствена може да решава проблемите, които възникват в Народното събрание". Така Цветанов отговори на репортерски въпрос дали Цачева е сред номинираните за президент.
 
Цветанов дойде в Плевен за отчет и анализ на резултатите на ГЕРБ на местния вот. "От февруари до днес са посетени всички областни центрове и навсякъде са направени отчети. През  2007 г. в Плевен нямахме нито един общински кмет, в 2011 г. те бяха двама, а сега са петима, което е добър резултат", оцени Цветанов.
 
Той не премълча, че Плевен, където кандидатът на ГЕРБ за кмет загуби, се е представил слабо, но поощри превеса на общински съветници в местния парламент.