Цветанов разкри как държавата ще бори агресията сред подрастващите

За първи път през последните 27 години има ясна визия как да обхванем децата, които са извън образователната система. Това заяви на пресконференция в Шумен председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Той посочи, че основният акцент на правителството е свързан с образованието. По думите на му към настоящия момент държавните институции, заедно неправителствените организации, са установили, че около 206 000 деца не са включени в информационната система на МОН.

„Предвижда се с екипите, които са 1100 и хората пряко ангажирани с тях- около 11 600 души, заедно с неправителствения сектор, да посетим всички тези семейства и да видим дали тези деца не са извън пределите на страната, заедно с родителите си. Трябва да проверим каква е реалната картина и колко са децата, за които държавата трябва да положи усилия и да ги включи в образователната система“, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.



Той уточни, че това е инвестиция, реален потенциал, който действително може да запълни вакуума, свързан с липсата на работници за новоразкриващите се работни места. Цветан Цветанов посочи, че за образованието държавата ще инвестира всяка година с 330 млн. лв. повече от досега. „Държавата ще инвестира в образователната инфраструктура, което е изключително важно, за да може да намалим агресията в училищата и агресията сред подрастващите“, заяви той.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ отбеляза, че и в Шумен има проблем с набирането на работници за новоразкриващите се работни места през предстоящите месеци и обвърза инвеститорския интерес към Шумен със стабилността на държавата.