Цветан Цветанов проговори за оставката си и за това дали чувства разочарование. Той разкри и кога оттеглянето му като зам.-председател на ГЕРБ ще стане факт. 

"Това ще стане факт на 7 юли, когато ще се проведе извънредния ни национален конгрес. Тогава ще се представи оставката ми като зам.-председател на партията, както и оставката на Румяна Бъчварова, която заминава за Израел като посланик. Тя също е депозирала оставката си и излизането си от Изпълнителната комисия. Най-общо казано, в момента се чувствам малко по-свободен, защото изминалите 13 години партийна работа за мен означаваха лишения от времето за най-близките ми, както и много и дълги отсъствия от вкъщи", коментира Цветанов, цитиран от в. Труд

Той признава, че ще има време сега да прекара със семейството си: "През това лято ще мога да съм по-дълго време със семейството. Ще имам възможност да усетя какво вълнува най-малката ми дъщеря, защото тя порасна като че ли за един миг – вече е на 8 години." 

Цветан Цветанов отрича да изпитва разочарование: "А иначе – за разочарование не е редно да се говори. Ние сме големи хора и би трябвало да се отнасяме разумно към разочарованията в чисто служебен план, защото в работата си всеки човек е изправен пред някакви перипетии и предизвикателства.

Смятам, че най-важното е да имаш стабилна основа, дом и семейство. Имам чудесно семейство, което ме зарежда с обич и търпение и ми дава сила да преодолявам всички предизвикателства и превратности."

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!