Цветанов с неочаквано признание: В първия си мандат бяхме високомерни

С изказвания, които съм правил, може би под една или друга форма лично съм засягал някого, твърди зам.-председателят нва партията

Цветан Цветанов направи неочаквано признание. Той допусна, че може би в първия си мандат ГЕРБ се е държала високомерно.

"Силният политически субект е да може да разговаря с всички. Не трябва да имаш това високомерие, което наблюдавахме в поведението си в първия мандат. Днес единственото, което е важно, е да градим основи, а не стени. След като минахме в опозиция 2013 г. видях какво е да не си говорят депутатите, да противопоставяме политическите партии една с друга", заяви зам.-председателят на партията в интервю за Илиана Беновска по "Канал 3".
 
Цветанов стигна още по-далеч и разкритикува сам себе си.
 
"И аз на моменти с изказвания, които съм правил, може би под една или друга форма лично съм засягал някого. А когато си в политиката, не трябва да позволяваш това да се случва. В никакъв случай не трябва да правиш това, което би могло да накърни някого и да създадеш усещане за невъзможност да водиш политически диалог. Може би така се е получавало на моменти и точно заради това днес моята отговорност е много по-голяма. Като председател на вътрешната комисия отговорността ми е още по-голяма. Затова трябва да търсим политиката на сближаването", призна Цветан Цветанов.
 
Той коментира и случая с Христо Георгиев - Ицо Полицая, който бе убит при гонка с ченгетата.
 
"За голямо съжаление не винаги можеш да разчиташ на искреността в професионалната област и то не само при полицаите. Този човек е уволнен дисциплинарно, но когато бяха направили един обир в "Люлин" Човката успя с нарязването на ръката си да остави няколко капки кръв, което пък даде възможност на експертите да изземат доказателства. Ако приемем, че полицаите взимат до 1000 лева заплата, сами разбирате, че това е недостатъчно за хора, които се борят с тежката организирана престъпност."