Председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов призова Сергей Станишев да назове висшите кръгове, които са толерирали досегшният изпълнителен директор на Агенцията за приходите Мария Мургина, предаде БНР. Според Цветанов от агенцията са изтичали по един-два милиарда лева ДДС годишно.
"Премиерът е важно да го каже, защото премиерът носи персонална отговорност за контрола, за прозрачността и за управлението на държавата. След като той не излезе и не каже винаги ще останат съмненията, че пак нещо се е потулило, а злоупотребите са факт. Недейте да смятате, че Мургина, ако е правила нещо през тези три години и половина, не е без санкцията на най-висшите етажи на властта в управлението на страната. Тук по всяка вероятност има институции, които вероятно са оглавявали и са замесени във всичко това, което се е случило. За съжаление обаче и тази смяна, както и всички останали, които бяха на такива високи постове в управлението на държавата премиерът не излиза и не казва какви са мотивите за подаването на оставки и дали някой от висшите кръгове около политическите партии, които днес управляват не са се възползвали от подобни злоупотреби с парите на българския данъкоплатец.
Цветанов участва в Пазарджик в национална кръгла маса, на която беше представена програмата на ГЕРБ в сектор отбрана. /БЛИЦ